Actualidad de Els Poblets

25 septiembre 2023

Persianes amb Art

«Persianes amb Art« és un projecte que pretén transformar l’espai públic a través de l’art, mitjançant la intervenció de les persianes de les cases del municipi de Els Poblets. La persiana és un element decoratiu i funcional, típic de la cultura mediterrània, que cobreix les finestres i les portes de les cases. Històricament, s’ha utilitzat per protegir de la llum i de la calor, però a més a més, és un producte amb aparença artesanal i sostenible, que té moltes possibilitats decoratives. En conseqüència aquest aspecte el fa idoni per a convertir-lo en llenç i transformar-lo en una obra d’art.

Aquesta proposta naix de la col·laboració entre l’Ajuntament de Els Poblets, l’Associació Art amb B i la Fundació Baleària, amb la voluntat d’impulsar un esdeveniment que faça servir l’art com a ferramenta de transformació social, que propicie el diàleg a través de la creativitat i que s’arrele al territori.

La intervenció de les persianes de les façanes de les cases, permet apropar l’art als habitants del municipi i als visitants que arriben al nostre territori. Aquesta interacció directa i propera amb els diferents públics, genera un impacte que pot afavorir debats diversos, convidar a la reflexió i estimular el coneixement.

A més a més, la participació dels veïns que cedeixen les seues persianes i dels artistes que les intervenen, afavoreix l’intercanvi cultural entre els territoris i les persones, aspecte que reforça la voluntat integradora i transformadora del projecte i que constitueix un dels principals objectius de la Fundació Baleària.

Durant els dies 6 i 7 d’octubre, una dotzena d’artistes mediterranis pintaran les persianes d’algunes de les cases dels veïns dels Poblets i aquesta activitat s’acompanyarà d’altres propostes artístiques que acostaran l’art a la ciutadania en diferents formats.

L’exposició ‘Formigues’ amb més de 90 escultures realitzades per diferents artistes, ompliran els carrers de Els Poblets amb unes formigues treballadores molt diverses i acolorides, que captaran l’atenció del públic de totes les edats.

Per una altra banda, es durà a terme una desfilada amb la col·lecció d’uns ‘Davantals’ molt originals, que artistes mediterranis han utilitzat com a llenços per convertir-los en un mitjà d’expressió artístic. Per a la desfilada es comptarà amb la col·laboració d’alguna associació local, per tal de propiciar la participació i la implicació de la gent del poble. A més a més, es complementarà amb altres activitats culturals que dinamitzaran l’encontre: dinars populars, concerts, visites guiades…

Aquest projecte tindrà també un rerefons social, ja que es durà a terme un sorteig a través de les xarxes socials de la Fundació Baleària per recaptar fons per a la Fundació Vicent Ferrer. Es crearà una campanya per a que la gent es faça fotos amb les persianes i les etiquete a les seues xarxes socials amb el hashtag #persianesambart. Per cada foto etiquetada es destinarà 1 €.

Es planteja que aquesta siga la primera edició d’un encontre que tenim intenció d’anar consolidant a poc a poc, com a referent d’un festival d’art urbà participatiu i integrador, que millore la societat a través de la cultura. En definitiva, un encontre que fomente la convivència, la col·laboració i l’intercanvi entre veïns, artistes, associacions, turistes i organitzadors, a través de l’art.

és un projecte que pretén transformar l’espai públic a través de l’art, mitjançant la intervenció de les persianes de les cases del municipi de Els Poblets. La persiana és un element decoratiu i funcional, típic de la cultura mediterrània, que cobreix les finestres i les portes de les cases. Històricament, s’ha utilitzat per protegir de la llum i de la calor, però a més a més, és un producte amb aparença artesanal i sostenible, que té moltes possibilitats decoratives. En conseqüència aquest aspecte el fa idoni per a convertir-lo en llenç i transformar-lo en una obra d’art.

Aquesta proposta naix de la col·laboració entre l’Ajuntament de Els Poblets, l’Associació Art amb B i la Fundació Baleària, amb la voluntat d’impulsar un esdeveniment que faça servir l’art com a ferramenta de transformació social, que propicie el diàleg a través de la creativitat i que s’arrele al territori.

La intervenció de les persianes de les façanes de les cases, permet apropar l’art als habitants del municipi i als visitants que arriben al nostre territori. Aquesta interacció directa i propera amb els diferents públics, genera un impacte que pot afavorir debats diversos, convidar a la reflexió i estimular el coneixement.

A més a més, la participació dels veïns que cedeixen les seues persianes i dels artistes que les intervenen, afavoreix l’intercanvi cultural entre els territoris i les persones, aspecte que reforça la voluntat integradora i transformadora del projecte i que constitueix un dels principals objectius de la Fundació Baleària.

Durant els dies 6 i 7 d’octubre, una dotzena d’artistes mediterranis pintaran les persianes d’algunes de les cases dels veïns dels Poblets i aquesta activitat s’acompanyarà d’altres propostes artístiques que acostaran l’art a la ciutadania en diferents formats.

L’exposició ‘Formigues’ amb més de 90 escultures realitzades per diferents artistes, ompliran els carrers de Els Poblets amb unes formigues treballadores molt diverses i acolorides, que captaran l’atenció del públic de totes les edats.

Per una altra banda, es durà a terme una desfilada amb la col·lecció d’uns ‘Davantals’ molt originals, que artistes mediterranis han utilitzat com a llenços per convertir-los en un mitjà d’expressió artístic. Per a la desfilada es comptarà amb la col·laboració d’alguna associació local, per tal de propiciar la participació i la implicació de la gent del poble. A més a més, es complementarà amb altres activitats culturals que dinamitzaran l’encontre: dinars populars, concerts, visites guiades…

Aquest projecte tindrà també un rerefons social, ja que es durà a terme un sorteig a través de les xarxes socials de la Fundació Baleària per recaptar fons per a la Fundació Vicent Ferrer. Es crearà una campanya per a que la gent es faça fotos amb les persianes i les etiquete a les seues xarxes socials amb el hashtag #persianesambart. Per cada foto etiquetada es destinarà 1 €.

Es planteja que aquesta siga la primera edició d’un encontre que tenim intenció d’anar consolidant a poc a poc, com a referent d’un festival d’art urbà participatiu i integrador, que millore la societat a través de la cultura. En definitiva, un encontre que fomente la convivència, la col·laboració i l’intercanvi entre veïns, artistes, associacions, turistes i organitzadors, a través de l’art.