Actualidad de Els Poblets

11 marzo 2022

Tractament contra la processionària

Estos dies l’Ajuntament dels Poblets ha realitzat el tractament contra la processionària del pi (Traumatocampa pityocampa) a les zones verdes municipals i, a aquestes zones, el problema està controlat. El tractament es repeteix sempre que es detecta un nou focus. Però cal advertir que enguany hi ha gran quantitat de sacs d’erugues a tots els pins i cal prendre algunes precaucions.

?Per una part, preguem a totes les persones que tinguen pins afectats que els apliquen el tractament adequat degudament assessorats.

ℹ️Per una altra banda, cal extremar les precaucions sobre tot amb els xiquets i les mascotes, ja que la reacció al·lèrgica que provoca pot ser greu en casos de persones sensibles a aquesta i també en els animals. Les erugues no s’han de tocar mai amb la pell nua. Els símptomes són immediats i en general són taques roges a la pell, inflamació i molta picor, i, en casos extrems, poden produir problemes oculars i bronquials. Les erugues, en detectar la proximitat de un gos que, per exemple, les olora, o de qualsevol contacte, es defenen llançant els pèls urticants diminuts que tenen com si fossin dards, i estos poden adherir-se a pell i mucoses, i en el cas dels animals que les oloren, aplegar a la laringe i provocar la mort per asfixia.

✅És per això que demanem la col·laboració de totes i tots. Teniu també en compte que hi ha algunes espècies d’aus que són depredadores naturals d’estes erugues i que cal cuidar: el puput, el ferreret i altres.