Actualidad de Els Poblets

13 abril 2020

Repartiment de mascaretes

El Govern repartirà més de 1,1 milió de mascaretes en 467 nodes de transport de la Comunitat Valenciana.

  • A partir de demà, en hora punta, efectius de la Guàrdia Civil i Policia Nacional, voluntaris de Protecció Civil i Policies Locals seran els encarregats de fer el repartiment.
  • La distribució s’ha determinat «en funció de l’afluència mitja, però sense oblidar les arees menys poblades com les d’interior», ha dit la delegada del Govern.
  • Gloria Calero recorda que «les mascaretes són per al treballadors que hagen d’usar necessàriament el transport públic on siga difícil mantindre la distància de seguretat».

El Govern d’Espanya repartirà a partir de demà i dimecres, 1.118.000 mascaretes en 467 nodes de transport de la Comunitat Valenciana.

A partir de demà i durant el dimecres efectius de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat (Policia Nacional i Guàrdia Civil), voluntaris de Protecció Civil i Policies Locals seran els encarregats de realitzar la distribució que s’iniciarà de manera escalonada en estacions de Renfe, rodalies, metros i autobusos. Així, el repartiment començarà a les 6:00 hores en la província de Castelló, a les 6:30 hores en València i a les 7:00 hores en Alacant.

La delegada de Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, ha recordat que «les mascaretes són per a aquells treballadors que hagen d’usar necessàriament el transport públic on siga difícil mantindre la distància de seguretat», i és «per a aquests treballadors a qui va destinat el aquest repartiment».

Els punts de distribució en la Comunitat Valenciana s’ha determinat «en funció de l’afluència mitja de viatgers, però sense oblidar zones menys poblades com en l’interior», segons ha dit Calero. En definitiva són, tal com ha dit la delegada «els principals nodes de comunicació de transport públic existent en cadascuna de les províncies». Així, en la d’Alacant s’han determinat 179 punts de distribució, altres 35 en Castelló i 235 en València. Pel que respecta a les capitals de província, els principals punts de distribució se situaran en les estacions principals de Renfe, parades de transport metropolità, estacions de metro i estacions d’autobusos.

En cadascun d’aquests punts, es reforçarà la presència d’agents de les Forces i Cossos de Seguretat per realitzar les comprovacions pertinents per garantir que els moviments siguen només els permesos pel Reial Decret d’estat d’alarma.

En la Comunitat Valenciana, es van repartir més d’un milió de mascaretes. Del total, 416.000 en la província d’Alacant, 572.000 en València i 130.000 en Castelló.