Actualidad de Els Poblets

19 abril 2020

Fisioteràpia respiradora – Marina Salut

L’Hospital de Dénia posa en marxa la Fisioteràpia Respiratòria per a la recuperació de pacients amb COVID-19
    • Estan indicats per a pacients que ja hagin superat la fase aguda de la patologia
    • L’abordatge es complementa amb vídeos en línia perquè els pacients puguin practicar, després de l’alta hospitalària

Segons el supervisor de Rehabilitació de el Departament de Salut de Dénia -DSD-, Mariano Martín-Mascle, «la mobilització primerenca dels pacients amb coronavirus ajuda a la prevenció de possibles polineuropaties».

L’equip de fisioteràpia de l’DSD ha dissenyat una taula d’exercicis per als pacients hospitalitzats i perquè, aquells que hagin rebut ja l’alta mèdica, puguin realitzar en els seus domicilis. Els exercicis de Fisioteràpia Respiratòria estan condensats en un vídeo, disponible al canal de Youtube de Marina Salut.

https://youtu.be/Vdphc3Ry3-A


La taula d’exercicis es divideix en vuit blocs diferenciats: respiració abdominal diafragmàtica, expansions toràciques, mobilitat de la caixa toràcica, respiració de llavis pinçats, ventilació dirigida, espiracions lentes amb la glotis oberta, drenatge de secrecions i contraccions ràpides i curtes de la musculatura respiratòria.