Actualidad de Els Poblets

06 marzo 2020

Ser dona al Sud 2020 – Dissabte 14 de març

El dissabte 14 de març a les 16:30h en la Biblioteca Enric Valor.

Dins dels actes commemoratius del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona Treballadora, la Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament dels Poblets i el Fons Valencià per la Solidaritat han organitzat un acte que s’enquadra dins de la Campanya «Ser dona al Sud – 2020». Este consistirà amb una xarrada-col·loqui que tindrà com a títol: “Municipis d’Equador per la igualtat i contra la violència de gènere”.

Hi participen com a testimonis Lilia Rodríguez, feminista, cofundadora i presidenta del Centro Ecuatoriano para la Promoción y Acción de la Mujer, ella és una reconeguda activista en la defensa dels drets de les dones.
José Luis Cevallos Navarrete, psicòleg i actual Secretari Executiu del Consejo Cantonal de Protección de Derechos del municipio de Rumiñahui. I per últim Elsa Susana Cachimuel Aguilar, enginyera en desenvolupament social i cultural a més és tècnica de formulació de polítiques públiques del Consejo Cantonal de Protección de Derechos del municipi d’Otavalo (Equador).

«Municipis d’Equador per la igualtat i contra la violència de gènere»

Les campanyes de sensibilització que organitza el Fons Valencià tenen com a objectiu donar a conèixer la realitat de les dones en països en vies de desenvolupament com, per exemple, l’Equador. Estos testimonis ens descriuran la realitat de com la dona equatoriana està afrontant en el seu tarannà diari els seus drets i reconeixement públic en la lluita contra la violència de gènere, especialment les dones amb pocs ingressos, les joves i altres grups d’atenció prioritària en els municipis esmentats. Així, doncs, cal apropar a la nostra societat els testimonis d’organitzacions que treballen al Sud pels seus drets, els de les seues comunitats i pobles.

Presenta l’acte Maria Victòria Tomàs Escrivà, Regidora de Serveis Socials i per part del Fons Valencià (FVS), intervindrà Natxo Peñarrocha.

NOTA: Durant la xarrada es servirà un refrigeri i uns dolços als assistents a l’acte, gentilesa de l’Ajuntament dels Poblets.