Actualidad de Els Poblets

05 marzo 2020

Nota de premsa Aqualia: Una xiqueta dels Poblets premiada per conèixer com arriba l’aigua a casa

Una xiqueta dels Poblets premiada per conèixer com arriba l’aigua a casa

Ha resultat finalista en la 17a edició de el Concurs de Dibuix d’Aqualia entre més de 7.000 participants de tot Espanya

L’alcaldessa i el regidor de Serveis li han lliurat el seu premi

Els Poblets 26 de febrer de 2020

Sofia Sfica, de col·legi Ausias March dels Poblets, ha resultat finalista en la 17a edició de el Concurs Internacional de Dibuix organitzat per Aqualia, l’empresa que gestiona el Servei Municipal d’Aigües, i l’objectiu és educar els més petits sobre el valor de l’ aigua i el treball que suposa portar-la a les llars en quantitat i qualitat, així com tornar-la a la natura de forma sostenible.

L’alcaldessa de Poblets, Carolina Vives, i el regidor de Serveis, Salvador Sendra, acompanyats pel responsable de el Servei Municipal d’Aigües, Alejandro Segura, els han fet entrega del seu premi, un Smart watch.

El certamen es convoca anualment i en aquesta edició han participat 7.200 escolars de 3r i 4t de Primària dels municipis en què Aqualia presta servei. Per mitjà de l’concurs, els escolars s’han convertit en petits investigadors per descobrir el misteri que hi ha darrere d’l’aigua que surt de l’aixeta i, d’aquesta manera, entendre el treball que hi ha darrere en la seva gestió, perquè el poguessin plasmar en les seves composicions . Durant el treball de creació, els petits artistes van anar rebent missatges i dades útils, a manera de «pistes» que els han ajudat a incorporar correctament cada fase del cicle de l’aigua en el seu dibuix.

L’alcaldessa de Poblets ha manifestat l’interessant de l’actuació referent a el concurs de la gestió integral de l’aigua, ha animat els alumnes a continuar participant en següents edicions i ha felicitat a la premiada personalment.

Edició d’aquest any

Els escolars dels Poblets ja poden participar en l’edició d’enguany, dedicada a apropar als més petits als Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides (ODS) i l’Agenda 2030.

En aquesta ocasió, Aqualia convida els nens a convertir-se en «Guardians de l’Aigua» i dissenyar un cartell creatiu que reflecteixi la seva visió de el cicle de l’aigua i de com usar-la de forma sostenible. En www.aqualiayods6.com trobaran totes les peces necessàries. Després escollir el llenç, els nens hauran d’anar contestant preguntes sobre el cicle de l’aigua. Les seves respostes els proporcionaran noves peces per inserir en el llenç, fins a dissenyar el seu cartell.

El responsable d’Aqualia ha explicat que «volem que els nens valorin el gest d’obrir l’aixeta i tenir aigua de qualitat, però a més que desenvolupin un esperit solidari que fa a aquest recurs i la importància de cuidar-lo i garantir-per a futures generacions. En aquest sentit, aquest any hem incorporat la filosofia dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, oferint eines per traslladar el seu missatge als joves. Estem segurs que els més petits es divertiran i aprendran molt sobre el cicle de l’aigua, i de la importància de la seva correcta gestió per gaudir d’un planeta més sostenible «.

A través d’aquest certamen, l’Ajuntament dels Poblets i Aqualia fomenten la sensibilització de la població en general i dels més joves en particular, amb l’objectiu de garantir la sostenibilitat de l’aigua.

Per a més informació

Departament de Comunicació – Aqualia

comunicacion@aqualia.es

@aqualia