Actualidad de Els Poblets

22 mayo 2019

Presentació col·loqui: Història dels Poblets – 31 de maig

El divendres 31 de maig a les 20h en la Biblioteca Enric Valor, farem la presentació del llibre:

Història dels Poblets: la Setla, Mira-rosa i Miraflor entre la conquesta cristiana i la fi de l’Antic Règim.

Josep Andrés Torres (els Poblets, 1976), presentarà l’assaig monogràfic Història dels Poblets: la Setla, Mira-rosa i Miraflor entre la conquesta i la fi de l’Antic Règim, editat per l’IECMA (Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta).

Es tracta d’un llibre amb molts anys de treball, ben escrit, ordenat, coherent i sistemàtic en què la investigació s’ha fet amb profunditat i transcendència. El procés d’este esbrinament documental és el fruit d’una gama àmplia de documents. Així, doncs, s’ha construït a partir de molt estudi en arxius a partir de la lectura, l’anàlisi, la reflexió i la interpretació dels documents descoberts i que serà un abans i un després en el coneixement de la història dels Poblets. A partir d’ara, les pobleteres i els pobleters, tenim el referent en la història que sempre ens ha mancat.

Presentarà l’acte Salvador Sendra i Gasquet, alcalde-president de l’Ajuntament dels Poblets, i de Rosa Serer Pérez, presidenta de l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta.

La introducció serà a càrrec de Josep Ivars Pérez, arquitecte i investigador.