Actualidad de Els Poblets

22 enero 2019

Presentació Literària – Revoluciones industriales, trabajo y Estado del Bienestar – 25 de gener

En la biblioteca Enric Valor el divendres 25 de gener a les 19h.

Salvador Salort i Vives (Els Poblets, 1947) és Professor Jubilat d’Història i Institucions Econòmiques a la Universitat d’Alacant. La seua principal línia d’investigació s’ha centrat en estudis d’Hisenda local espanyola i en l’Estat del Benestar, assumptes dels quals ha publicat llibres i articles.

En esta ocasió ens presenta el seu darrer llibre publicat a l’Editorial Sílex:

Revoluciones industriales, trabajo y Estado del Bienestar
La gran ruptura mundial contemporánea

Salvador Salort tracta d’explicar sintèticament els tres factors històrics de naturalesa socioeconòmica, amb referències també al marc jurídic-políticinstitucional, que han produït la gran ruptura mundial en els quasi tres últims segles i que estan en la base de les nostres societats desenvolupades: la Revolució industrial amb les seues diferents fases, el paper dels treballadors i l’Estat de Benestar. Els treballadors, bona part d’ells considerats en l’actualitat com a classe mitjana, han estat fonamentals en els canvis històrics citats. El subdesenvolupament i la dependència subordinada de la major part de les societats del món als països desenvolupats és l’altra cara menys amable, més injusta i sovint tràgica
d’esta història.

Presentarà l’acte Salvador Sendra i Gasquet, Alcalde-President de l’Ajuntament dels Poblets.