Actualidad de Els Poblets

03 mayo 2018

Presentació Literària – Gotes de saviesa – 4 de maig

El 4 de maig a les 19:30 hores i en la Biblioteca Enric Valor, Vicent Riera Escrivà ens presentarà el seu treball

Gotes de saviesa

L’escriptor Vicent Riera Escrivà (Oliva, 1964), jurista de formació i filòleg de vocació, és professor de secundària a la Pobla del Duc, ens presentarà Gotes de saviesa (Edicions del Sud, 2017). El llibre conduirà el lector per la senda de les humanitats, a través de cites d’autors diversos, fins a descobrir la importància de la civilització grecollatina que és el nostre passat i la base de la nostra cultura actual.

Presentarà l’acte Salvador Sendra i Gasquet, Alcalde-President de l’Ajuntament dels Poblets.

En l’actualitat, l’estudi de les humanitats s’ha vist desprestigiat davant l’allau de les noves tecnologies. Prova d’això que dic és, per exemple, el fals criteri que el llatí i el grec són llengües mortes la utilitat de les quals està per demostrar; així com el tractament de la filosofia en els nous plans d’estudi. Es descarta, per consegüent, tot allò que no tinga una finalitat pragmàtica. No hi ha res més lluny de la realitat: són llengües mortes però molt vives; són linguae aeternae perquè formen part del nostre llenguatge i pensament, el logos grec. Som hereus i continuadors del món grecollatí.

I això és el que l’autor pretén demostrar en el seu segon llibre, ja en el primer feia algunes pinzellades d’aquesta apologia, a través de setze articles breus en què expressa (amb cites d’autors clàssics com Ovidi, Horaci, Juli Cèsar i Marcial, professors que tingué en la seua etapa d’estudiant, poetes, científics, filòlegs i filòsofs) la importància i la utilitat de l’estudi de les humanitats.