Actualidad de Els Poblets

16 abril 2018

Fira del Llibre i del Comerç

Dies 28 i 29 d’abril de 2018 en la Plaça del Salvador d’11 a 14 hores i de 17 a 21 hores.

El cap de setmana del 28 i 29 d’abril es celebrarà la 6a Fira del Llibre i d’Artesania i també la 3a Fira del Comerç i gastronomia dels Poblets. Aquesta iniciativa de l’Ajuntament, i que compta amb la col·laboració de l’Associació Turística Empresarial Multisectorial dels Poblets (ATEMEP), uneix la gastronomia i el comerç amb la literatura, la lectura amb la tradició artesanal, música, espectacle, visites guiades, conferències, presentacions literàries i l’entreteniment, com un castell d’inflables per als més menuts i zumba per a tots els públics, aquest a càrrec de l’ATEMEP.

La 6a Fira del Llibre i d’Artesania, amb un estand de més de 25 metres i amb paradetes d’artesania, tindrem l’oportunitat de conèixer les últimes novetats literàries, tant juvenils com infantils de la mà de Llotja Cultural SL, de Sandra Marco Distribucions i l’estand d’Edicions del Sud.

DISSABTE, 28 D’ABRIL

 • 11 H.- Obertura de la Fira i cercavila amb els Xirimiters de Castelló de la Ribera amb actuacions durant tot el dia. També, i a la mateix hora, visita guiada a la Torre Medieval de Mira-rosa a càrrec de l’arqueòleg municipal, Josep A. Ahuir.
 • 12 H.- Concert a càrrec del cantaor tradicional valencià, Pep Gimeno “Botifarra”.
 • 18:30 H.- Presentació literària a càrrec de Josep Vicent Cabrera autor del poemari:

  ESTOCOLM

  Estocolm és el 4 llibre de poemes del Josep Vicent i representa un gir inesperat del que és la seua poesia. Ha deixat de banda aquells versos de regust brossià i fins i tot avantguardistes per a conrear 50 poemes que treballen les estrofes més conegudes de la poesia oriental, entre d’altres, l’haikú. Ara bé, això no vol dir que aquest llibre tot és clàssic, és inevitable que el toc josepvicentí es faça present en altres elements que envolten el text. Comptarà amb l’acompanyament de la flauta de Roser Sendra.
  Josep Vicent presentarà i recitarà Joan Fuster recitable (Edicions 96) és un llibre-disc que pretén descobrir l’obra i el pensament de Fuster a aquell públic que no hi està encara familiaritzat. Amb uns arranjaments musicals moderns i actuals, amb un disseny més fresc i menys convencional i amb una selecció de textos no tan tradicional com podia esperar-se a priori, Joan Fuster recitable pretén encendre una espurna de curiositat en el lector més jove, o potser no tant, que encara no s’ha acostat a l’escriptor de Sueca.
  Presentarà l’acte Salvador Sendra i Gasquet, Alcalde-President de l’Ajuntament dels Poblets, amb la participació de l’autor, Josep Vicent.

 • 21 H.- Concert de música “celta-rock” a càrrec de Leukoners.
  La banda, formada íntegrament per músics de la Ribera, la composen: Paco Puig, violí; Adrià Navarro, whistles i didjeridoo; Rafa Gil, guitarra acústica;  Iovis J., guitarra elèctrica; Òscar Navarro, baix; Leo Vian, teclat; Ramón “Frost More”, bateria i Xesu Mora, veu. Ells provenen de les localitats d’Alzira, Carcaixent, Alginet i Guadassuar.

DIUMENGE, 29 D’ABRIL

 • 10:30 H.- Cercavila amb els Xirimiters de Castelló de la Ribera amb actuacions durant tot el dia.
 • 11:30 H.- Exhibició de zumba. Acte promogut per l’ATEMEP.
 • 18:30 H.- Presentació literària a càrrec de Jesús Moncho, autor del llibre:

  Nice to meet you

  (Mira que bé, de topar amb tu)

  La nova novel·la de Jesús Moncho es tracta d’un recull de relats de ficció. L’obra ha estat editada per Edicions del Sud.

  Presentarà l’acte Salvador Sendra i Gasquet, Alcalde-President de l’Ajuntament dels Poblets, amb la participació de l’autor, Jesús Moncho.

 • 21 H.- Cloenda de la Fira.