Actualidad de Els Poblets

19 abril 2017

5a Fira del llibre i artesania i 2a Fira del comerç i gastronomia

El cap de setmana del 29 i 30 d’abril es celebrarà la 5a Fira del Llibre i d’Artesania i també la 2a Fira del Comerç i gastronomia dels Poblets. Aquesta iniciativa de l’Ajuntament, i que compta amb la col·laboració de l’Associació Turística Empresarial Multisectorial dels Poblets (ATEMEP), uneix la gastronomia i el comerç amb la literatura, l’afició lectora amb la tradició artesanal, la música, l’espectacle, conta contes, conferències, presentacions literàries i l’entreteniment, com un castell d’inflables per als més menuts i exhibicions per a tots els públics.

La 5a Fira del Llibre i d’Artesania, amb un estand de més de 25 metres i amb paradetes d’artesania, tindrem l’oportunitat de conèixer les últimes novetats literàries, tant juvenils com infantils de la mà de Llotja Cultural SL i de Sandra Marco Distribucions.

DISSABTE, 29 D’ABRIL.

  • 11 H.- Obertura de la Fira i cercavila amb els Xirimiters de Castelló de la Ribera durant tot el dia.
  • 12:30 H.- Visita guiada a la Torre Medieval de Mira-rosa a càrrec de l’arqueòleg municipal, Josep Ahuir.
  • 18 H.- Conta contes per als més menuts.
  • 20 H.- Presentació literària a càrrec de Manel Arcos i Martínez, autor del llibre:

Bandolers de llegenda en terres del Xúquer i el Túria.

La biografia de Vicent Estruch Mascarell, nascut a Ador en 1824, és la pedra angular d’aquesta història. Ell és el Tio Joan de la Marina, un dels seus malnoms, és el fil conductor d’aquest estudi metòdic i minuciós que Manel Arcos fa sobre l’onada de segrestos, robatoris i violència social que es va viure durant el Sexenni Revolucionari a les comarques valencianes de la Ribera Alta, el Camp de Túria, la Foia de Bunyol, la Vall de Cofrents, la Canal de Navarrés i els Serrans. Però aquest és un llibre coral, perquè la vida del bandit no és solitària. Perquè sovint fa quadrilla. Perquè a tota hora veu com els seus companys de corregudes són empresonats o abatuts i ha de canviar de col·legues per a continuar segrestant, assaltant diligències, extorsionant o robant. Un llibre apassionant editat per Impremta Colomar.

Presentarà l’acte Salvador Sendra i Gasquet, Alcalde-President de l’Ajuntament dels Poblets, amb la participació de l’autor, Manel Arcos.

  • 21:30 H.- Concert de música “celta-rock” a càrrec de Leukoners.

La banda, formada íntegrament per músics de la Ribera, la composen: Paco Puig, violí; Adrià Navarro, whistles i didjeridoo; Rafa Gil, guitarra acústica;  Iovis J., guitarra elèctrica; Òscar Navarro, baix; Leo Vian, teclat; Ramón “Frost More”, bateria i Xesu Mora, veu. Ells provenen de les localitats d’Alzira, Carcaixent, Alginet i Guadassuar.

DIUMENGE, 30 D’ABRIL.

  • 11 H.- Obertura de la Fira i cercavila amb els Xirimiters de Castelló de la Ribera amb actuacions tot el dia.
  • 12:30 H.- Visita guiada a la Torre Medieval de Mira-rosa a càrrec de l’arqueòleg municipal, Josep Ahuir.
  • 18 H.- Conta contes per als més menuts.
  • 19 H.- Presentació literària a càrrec de Jaume Noguera i Mengual, autor del llibre:

Un esclat de llum

La novel·la Un esclat de llum transcorre en un període de molta efervescència política basada en uns fets que tenen un fonament històric. El 1868, l’any en què la reina Isabel II va ser derrocada, representa una data clau en la crònica del segle XIX. És un temps nou que avança confiat en el progrés. L’elaboració de la pansa és aleshores el motor de l’economia de la Marina Alta, i la prosperitat que aquesta indústria genera canvia la fisonomia dels municipis de la comarca. Dénia es transforma en una ciutat cosmopolita. Xaló, poble on transcorre la trama, experimenta una expansió del seu casc urbà deixant de ser un lloc per a convertir-se en una vila.

La lectura d’aquesta obra us transportarà a una època pretèrita plenes de contradiccions entre dos famílies rivals, però també de grans esperances. L’obra ha estat editada per Edicions del Sud.

Presentarà l’acte Salvador Sendra i Gasquet, Alcalde de l’Ajuntament dels Poblets, amb la participació de l’autor, Jaume Noguera.

  • 21 H.- Cloenda de la Fira.