Actualidad de Els Poblets

18 agosto 2016

Histories de crims i criminals de la Marina Alta (1844 – 1932)

DIUMENGE 30 DE SEPTEMBRE.-  20 H. BIBLIOTECA ENRIC VALOR. PRESENTACIÓ LITERÀRIA

Histories de crims i criminals de la Marina Alta (1844 – 1932)

 

A càrrec de l’autor Antoni Reig Pérez, llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona. La introducció anirà a càrrec de Ricard Llompart, historiador i de Rosa Seser Pérez, presidenta de l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta (IECMA).

 

I Premi d’Investigació i Assaig “Antoni-Lluís Carrió i Artigues”.

 

Presentarà l’acte Salvador Sendra i Gasquet, Alcalde-President de l’Ajuntament dels Poblets.

Els quinze capítols que conformen aquest treball suposen no només un document de transcendent importància històrica, sinó una inèdita via per escorcollar el passat de la Marina Alta i indagar-ne aspectes que desconeixíem. Des d’aquest punt de vista, l’autor supera els prejudicis que acompanyen sovint la crònica negra, sobretot quan ens és propera en l’espai i en el temps, per tal d’aïllar el valor referencial d’aquests episodis i, de retruc, dignificar-ne l’empremta. Tanmateix, l’autor farà menció del tràgic crim ocorregut als Poblets en el que es van veure involucrats l’alcalde i el síndic de l’ajuntament amb l’assassinat de dos persones. No debades, l’apèndix addicional, així com les adients i encertades il·lustracions dels artistes que hi han col·laborat i que complementen a la perfecció el conjunt explicatiu, enriqueixen el concepte global d’un treball que ompli molts buits en el camp de la recerca comarcal.

El llibre que ens presenta l’autor, Toni Reig, ha estat editat per Edicions 96 i l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta (IECMA).

 

            ORGANITZA:  Regidoria de Cultura.

            COL·LABORA:    Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta.

            COORDINA:    Mancomunitat Cultural de la Marina Alta.

            PATROCINA:   Ajuntament dels Poblets.