Actualidad de Els Poblets

20 febrero 2024

Presentació: La Marina en Caiac – Divendres 1 de març

En la biblioteca Enric valor a les 19:30h

Presentació literària

La Marina en Caiac:
crònica d’una travesia anticilònica

Just I. Sellés (Beniarrés, 1969) és enginyer d’Obres Públiques i màster en Enginyeria Marítima, professió que va abandonar per a dedicar tot el seu esforç a l’escriptura. Just és autor, entre altres obres: d’Al-Azraq el Blau. Crònica de la conquesta de la Muntanya (2014), Al-Azraq. El visir que somiava la Muntanya (2015), Diània, terra nostra (2017), Amira. L’última flor de la Muntanya (2019), Diània, paisatges costaners (2021), Al-Azraq. El malson de Jaume I (2022) i el seu primer llibre de viatges, La Marina en caiac (2023).

LA SINOPSI: La Marina en caiac conta les vivències d’un viatge excepcional: una travessia hivernal en caiac per la costa de la Marina, aprofitant les encalmades de gener. Deu jornades de navegació assossegada, amb la mar silent i plana, deserta de gent, una oportunitat única per a escorcollar els nombrosos indrets, coves i amagatalls que ens eixiran al pas al llarg de la singladura. Palejarem al capdavall dels estimballs de la mà dels protagonistes, tocarem els gegants de pedra que amollonen la costa, dormirem a recer de cales indòmites, coberts d’estreles, descobrirem els caus dels pirates i les torres que guaiten al capdamunt dels penya-segats, navegarem escortats de posidònia, nereides i dofins… Certament, una travessia inoblidable per un territori amb un encís natural extraordinari que, no obstant, es troba en perill d’extinció.

La presentació de l’acte anirà a càrrec de Cristina Bisquert Mas, Regidora Delegada de Cultura de l’Ajuntament dels Poblets.