Actualidad de Els Poblets

16 enero 2024

Presentació Literària – Divendres 19 de gener

Francisco Sánchez García (València, 1964) és llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de València i Diploma d’Estudis Avançats en Filologia Anglesa ens presenta la seua segona novel·la i que es titula:

VAE VICTIS

Novel·la històrica ambientada en la Segona Guerra Mundial. La guerra ha entrat ja en el seu segon any. El Regne Unit es veu tot sol davant el poder Nazi, que ja domina tot el continent europeu. En aquestes condicions, Churchill lluita desesperadament per buscar aliats, desestabilitzar el règim nazi, i guanyar temps. L’Espanya de Franco s’hi troba en la incertesa d’entrar en guerra o mantenir-se neutral. L’excusa per a entrar és l’ocupació del Penyal de Gibraltar per part de l’exercit alemany, la qual cosa esdevindria l’ocupació alemanya de l’Estat espanyol, però gran part de la jerarquia militar franquista no estava per la labor d’entrar en conflicte.

El missatge que l’autor vol transmetre amb Vae Victis, primer intentar mostrar, de la forma més fidedigna possible, l’escenari, i després imaginar cursos alternatius de la història. Així, doncs, es tracta d’una novel·la molt dinàmica, amb diferents punts de vista conflictius i riquíssima en matisos.

Presentarà l’acte Cristina Bisquert Mas, Regidora Delegada de Cultura de l’Ajuntament dels Poblets.