Actualidad de Els Poblets

11 agosto 2021

Onada de calor – Agost 2021

El Centre de Coordinació d’ Emergències de la Generalitat informa:

ONADA DE CALOR EN LA COMUNITAT VALENCIANA

L’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha emés un avís especial per onada de calor que afectarà la pràctica totalitat d’Espanya a excepció de l’àrea Cantàbrica.

Aquesta onada de calor es preveu que comence aquest dimecres dia 11 i es prolongue fins al dilluns 16, encara que en la Comunitat Valenciana és previsible que el cap de setmana siga el moment de màxima calor, podent superar-se el diumenge en nombrosos punts els 400 C amb temperatures nocturnes que no baixaran de 250 C la qual cosa dificultarà la conciliació del somni.

Si bé la predicció té un cert grau d’incertesa respecte a la CV donada l’antelació de l’avís, sí que cal considerar la perspectiva que serà un cap de setmana complicat, tant pels efectes sobre la salut com per l’elevat risc d’incendis, que probablement serà extrem.

En els dies successius l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències continuarà informant de l’evolució de la situació meteorològica.

Es recomana als municipis i organismes amb competències en la gestió de les emergències que mantinguen la necessària atenció i seguiment de tots els avisos que emeta durant aqueixos dies el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat amb la finalitat d’activar amb antelació els seus protocols d’actuació i establir les pertinents mesures preventives en els seus respectius àmbits.

Per a més informació també poden consultar:
– Web del 1·1·2 CV www.112cv.gva.es
– Twitter @GVA112
– La App GVA 112 Avisos (disponible en Google Play i App Store)

En cas de produir-se incidències importants en el seu àmbit competencial, pot facilitar informació al Centre de Coordinació d’Emergències pels canals habituals o mitjançant el telèfon d’emergències «1·1·2 Comunitat
Valenciana”.

Descarrega’t l’avís en PDF