Actualidad de Els Poblets

24 mayo 2021

Presentació Literària – divendres 28 de maig

El divendres 28 de maig de 2021 a les 19h en la Biblioteca Enric Valor

Vicent Flor i Moreno (València, 1971) és llicenciat en Ciències Polítiques i doctor en Sociologia. Actualment dirigeix la Institució Alfons el Magnànim, depenent de l’Excma. Diputació de València, ha estat professor del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València i també professor de la UNED. Les seues principals línies de recerca se centren en els àmbits de la sociologia política i de la sociologia de la cultura. Ha publicat, entre altres revistes, en Afers i Arxius de Ciències Socials.

En aquesta ocasió ens presenta el seu darrer llibre:

Nosaltres som el València

FUTBOL, PODER I IDENTITATS.

La sinopsi, allò que ens diu l’Editorial Afers sobre el llibre:

Aquest és un llibre sobre la relació entre el futbol i les identitats col·lectives i el poder, amb èmfasi en la societat valenciana i, en concret, en el València CF. No està, doncs, destinat només als seguidors d’aquest o d’un altre club. En les seues pàgines s’analitza la capacitat del futbol per a identificar molta gent molt diversa, l’ús que en fan els nacionalismes i, en particular, l’espanyol, la construcció del Reial Madrid i del Barça com els grans referents de la Lliga espanyola, la identitat dels principals clubs valencians com el Castelló, el Vila-real, l’Hèrcules, l’Elx i el Llevant, la identificació del València com el «gran club valencià», el «hooliganisme» i l’extrema dreta, la deriva del futbol «modern» i algunes coses més. Escrit amb un to divulgatiu, el llibre mostra que el futbol no el juguen només onze contra onze, sinó milions de persones que s’identifiquen amb clubs, jugadors o maneres de jugar.

Presentarà l’acte Salvador Sendra i Gasquet, regidor delegat de Cultura de l’Ajuntament dels Poblets.

La introducció correrà a càrrec de Vicent Olmos, historiador i director de l’Editorial Afers.

ORGANITZA: Regidoria de Cultura.

COORDINA: Mancomunitat Cultural de la Marina Alta.

PATROCINA: Ajuntament dels Poblets.