Actualidad de Els Poblets

16 diciembre 2020

ORIENTA – Oficina Integral LGTBI

QUÈ ÉS ORIENTA?

És un servei d’assessorament i suport a persones pertanyents al col·lectiu LGTBI, així com a les seues famílies i persones properes, que requerisquen una atenció específica adequada a les seues necessitats.

Les oficines, que compten amb professionals multiclisciplinars amb experiència en la realitat LGTBI, també ofereixen informació i assessorament a professionals i administracions públiques que ho requerisquen.

SERVEIS D’ ORIENTA
Les oficines ORIENTA són un servei públic concertat amb entitats especialitzades, que ofereixen les següents prestacions de manera gratuïta:

  • Assessorament psicològic, tan individual com en parella o en grup.
  • Itineraris individualitzats d’atenció social, que inclouen acompanyament personalitzat.
  • Suport legal en temes relacionats amb qüestions LGTBI (matrimoni, filiació, modificació registra) en persones trans…).
  • Atenció a la infància i l’adolescència LGTBI, aixi com a les seues famílies.
  • Orientació laboral i educativa, especialment per a les persones trans.
  • Assessorament a persones migrants LGTBI sobre les possibilitats de regularització de la seva situació i de petició d’asil.
  • Atenció i ajuda a víctimes de violència intragènere (en parelles del mateix gènere).
  • Atenció i ajuda a víctimes de discriminació i delictes d’odi per LGTBIfòbia.

La Llei valenciana d’igualtat de les persones LGTBI (lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals), aprovada el novembre de 2018, preveu la posada en marxa d’un servei públic que atenga la realitat i les necessitats d’aquest co•ectiu i avance en la promoció de la defensa dels seus drets i en la lluita contra la discriminació que puguen patir en l’àmbit social, rural, cultural, laboral, sanitari i educatiu.

Aquest és l’objectiu amb el qual naix ORIENTA, l’oficina integral LGTBI de la Generalitat Valenciana, que compta inicialment amb oficines a les ciutats de València, Alacant i Castelló, amb la previsió d’ampliar la presència en altres municipis, a més de disposar de meca-nismes per a l’atenció no presencial.

L’atenció de les oficines ORIENTA l’ofereixen els seus i les seues professionals, tant en les seus físiques del servei, com a través d’atenció telefònica o correu electrònic.

Alacant
Avinguda de Jaume 11, 76 local 6
03004 Alacant
Telèfon: 966 29 579
Correu: orienta_alc@cv.gva.es

Castelló
Carrer Camí San José, 5 – baix F
12005 Castelló
Telèfon: 964125 132
Correu: orienta_cs@cv.gva.es

València
Carrer Pobla de Farnals,18
46021València
Telèfon: 963 394 668
Correu: orienta_vIc@cv.gva.es

Horari:
De dilluns a divendres de 10 h a 14 h. Dimarts, dimecres i dijous de 16 h a 1 h.

Telèfon gratuït 900 10 10 15