Actualidad de Els Poblets

05 abril 2020

El Ministeri de Treball s’arriba a un acord amb entitats bancàries perquè avancen el pagament de les prestacions per desocupació

Els bancs avançaran l’ingrés dels subsidis d’atur, que es realitza habitualment el dia 10 de cada mes, per a garantir liquiditat en aquest context de crisi sanitària i econòmica.

El Ministeri de Treball i Economia Social, a través de el Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE), ha arribat avui a un acord amb les entitats bancàries, que s’han ofert, amb caràcter excepcional, a avançar als seus clients el pagament de les prestacions per atur, corresponents a aquest mes d’abril que avui s’inicia.

Donada la situació de crisi sanitària i econòmica, provocada pel Covid-19, i per alleujar la situació de dificultat provocada per la pandèmia, així com per garantir la liquiditat amb la qual afrontar els pagaments d’inici del mes, s’ha acordat amb les patronals bancàries que l’abonament de les prestacions pugui realitzar-se amb antelació a la data de pagament inicialment prevista en el calendari, el 9 d’abril (a l’ésser el dia 10, data habitual de cobrament, festiu). L’ingrés es realitzarà, així, en els primers dies de mes.

Amb aquest motiu el SEPE ha remès, a les entitats bancàries, la informació necessària per facilitar l’avançament del pagament en les prestacions, així com les instruccions necessàries a les adreces provincials per a la gestió d’aquest ingrés avançat del subsidi.