Actualidad de Els Poblets

20 marzo 2020

Guia de bones practiques pel sector comercial

El Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme ha editat una Guia de bones pràctiques per als establiments del sector comercial amb instruccions i recomanacions del Ministeri de Sanitat d’acord amb el que s’estableix pel Reial decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19.

Aquestes recomanacions van dirigides als establiments comercials detallistes d’alimentació, begudes, productes i béns de primera necessitat, establiments farmacèutics, sanitaris, centres o clíniques veterinàries, òptiques i productes ortopèdics, productes higiènics, premsa i papereria, combustible per a l’automoció, estancs, equips tecnològics i de telecomunicacions, aliments per a animals de companyia, comerç per internet, telefònic o correspondència, tintoreries i bugaderies, i l’exercici professional de l’activitat de perruqueria.

La Guia inclou mesures generals de prevenció, protecció i higiene per a la població en general, així com mesures d’higiene per al personal de l’establiment, mesures en el mateix establiment, mesures organitzatives o de protecció de les persones treballadores.

Així mateix, indica com actuar en cas de sospita de patir la malaltia o si es detecta un cas en l’establiment.

La guia inclou recomanacions de prevenció en les zones comunes i de venda i instrueix sobre la necessitat de garantir el proveïment.
https://www.mincotur.gob.es/eses/gabineteprensa/notasprensa/2020/documents/buenas%20pr%c3%a1cticas%20establecimientos%20sector%20comercial.pdf