Actualidad de Els Poblets

06 junio 2019

Presentació Història del Poblets

L’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta i l’Ajuntament dels Poblets han editat el llibre ‘Història dels Poblets: la Setla, Mira-rosa i Miraflor entre la conquesta cristiana i la fi de l’Antic Règim’, de Josep Andrés Torres (els Poblets, 1976). La presentació d’esta nova publicació va tindre una bona acollida el proppassat divendres 31 de maig, a la Biblioteca Enric Valor dels Poblets on es va omplir de gom a gom. L’acte va comptar amb la presència de l’autor, Josep Andrés; Rosa Seser, presidenta de l’IECMA; Salvador Sendra, alcalde de l’Ajuntament dels Poblets i de l’arquitecte Josep Ivars, que ha prologat el llibre.

En Història dels Poblets… en Josep Andrés, llicenciat en Filologia Catalana, presenta i analitza les dades i notícies històriques que sobre la Setla, Mira-rosa i Miraflor, units en un mateix municipi en 1971, ha anat arreplegant des del segle XIII fins a la primera part del segle XIX en què s’abolixen els senyorius feudals.

En este estudi s’hi explica, capítol a capítol, la gestió senyorial de la Setla, Mira-rosa i Miraflor, la informació veïnal i els conflictes territorials de cada segle. Concretament, esta obra permet, a més a més, entendre diversos aspectes conflictius encara vius a hores d’ara com la gestió de l’aigua de reg, les fites de terme i, en especial, la disputa amb Dénia per la possessió de la franja litoral de l’Almadrava.