Actualidad de Els Poblets

07 septiembre 2018

Conferència – 14 de setembre – Les actuacions arqueològiques al jaciment romà de la Rana, Gata

En la Biblioteca Enric Valor a les 20h

Les actuacions arqueològiques al jaciment romà de la Rana, Gata

comparança amb la vil·la romana de l’Almadrava

Presentarà l’acte Salvador Sendra i Gasquet, Alcalde-President de l’Ajuntament dels Poblets, i de Josep A. Ahuir, arqueòleg municipal. La conferència anirà a càrrec de Joaquim Bolufer, arqueòleg i Director del Museu Soler Blasco de Xàbia, i de Daniel Mateo, arqueòleg i Professor de la Universitat d’Alacant. Tots dos, juntament amb el Catedràtic de la UA, Jaime Molina, han dirigit esta primera excavació amb uns resultats sorprenents que tractaran d’esbrinar-nos-en.

El jaciment de la Rana, descobert als anys 90 per l’arqueòleg Ximo Bolufer, és una terrisseria d’època romana que va produir diversos tipus d’àmfores -especialment de base plana, tipus Galoise- així com altres ceràmiques comunes (safes, pitxers, gerres, bacins, orses, etc…) i materials de construcció, amb connotacions similars al jaciment de l’Almadrava.