Actualidad de Els Poblets

02 marzo 2018

Conferència Dia de la Dona – 9 de març

En la biblioteca Enric Valor a les 19:30 el divendres 9 de març

Dins dels actes commemoratius del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona Treballadora, la Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament dels Poblets, el Fons Valencià per la Solidaritat, amb la col·laboració de l’Associació d’Ames de Casa dels Poblets, han organitzat un acte que s’enquadra dins de la Campanya «Ser dona al Sud – 2018». Aquesta consistirà amb una conferència que tindrà com a títol: “Participació de la Dona en l’àmbit municipal a El Salvador”.

Hi participarà com a testimoni Guadalupe Hernández de Espinoza. Guadalupe és la Subsecretària de Inclusión Social del govern d’El Salvador. És advocada, graduada per la Universitat Centroamericana “José Simeón Cañas” – UCA. És Màster en Dret Pluralista Públic per la Universitat Autònoma de Barcelona i compta amb estudis de Doctorat. També ha estat Sotsdirectora de Drets Humans a l’Institut de Drets Humans de la UCA “José Simeón Cañas” i Fiscal en la Unitat de Delictes contra el Menor i la Dona a més a més de Cap en la Unitat de Patrimoni Privat de la Fiscalia General de la República d’El Salvador.

«Participació de la Dona en l’àmbit municipal a El Salvador»

Les campanyes de sensibilització que organitza el Fons Valencià tenen com a objectiu donar a conèixer la realitat de les dones en països en vies de desenvolupament com, per exemple, a El Salvador. Aquest testimoni ens descriurà la realitat que la dona salvadorenca ha enfrontat i afronta en el seu tarannà diari i en el seu reconeixement públic, des de la quotidianitat fins la representativitat política. Aquesta participació, doncs, aporta igualtat, equitat de gènere i ciutadania plena de les dones als municipis, que és el que cal, apropant a la nostra societat els testimonis d’organitzacions que treballen al Sud pels seus drets, els de les seues comunitats i pobles.

Presenta l’acte Salvador Sendra i Gasquet, Alcalde-President i Maria Victòria Tomàs Escrivà, Regidora de Serveis Socials i de la Dona i per part del Fons Valencià (FVS), intervindrà Xavier Vila Moscardó.

NOTA: Durant el refrigeri commemoratiu de l’acte, es farà obsequi d’un detall als assistents, gentilesa de l’Ajuntament.