Actualidad de Els Poblets

02 octubre 2017

Inauguració de l’exposició «Visions del silenci» – 6 d’octubre

El divendres 6 d’octubre  a les 20 hores inaugurem l’exposició col·lectiva «Visions del Silenci» del col·lectiu Almadrava Art.

Graciela Gómez, Kass Richards, Karl Trompert, Amparo Kah, Juana Segura Morillas

El col·lectiu d’artistes que representen el projecte “Almadrava Art” (Els Poblets), es distingix per la seua diversitat cultural. S’han reunit per cinquena vegada amb el propòsit d’activar i estimular entre si el nexe comú que els unix: l’Art Contemporani. El col·lectiu d’artistes que representen el projecte “Almadrava Art” (Els Poblets), es distingix per la seua diversitat cultural. S’han reunit per cinquena vegada amb el propòsit d’activar i estimular entre si el nexe comú que els unix: l’Art Contemporani.

La creació artística és inherent a l’ésser humà, des de la infantesa i des de les primeres cultures de l’Homo sapiens l’art i l’home són inseparables.

L’obra d’art és abans de res comunicació, és un codi més dels creats per l’home per a transmetre les seues idees i els seus sentiments, per açò la creació artística és un llenguatge, el llenguatge artístic, que l’espectador ha de conèixer i saber interpretar.

L’autor, independentment de l’època i de la manera d’expressió, és abans de res creador, unes vegades responent a criteris o normes de la seua civilització (exemple: Venus de Milo) i unes altres expressant les seues idees i sentiments amb major llibertat (El Crit de Munch). Mitjançant l’art l’artista imita o expressa tant el material com l’immaterial, reprodueix imatges de la realitat física o humana, però en ocasions també simplement sentiments, somnis o esperances; tradicionalment mitjançant la imitació de la realitat (Les Menines de Velázquez), però hui és evident que la fotografia i el cinema compleixen amb major exactitud aquesta possibilitat, per la qual cosa ha hagut de cercar altres eixides, convertint-se en un art-creació que ho abasta tot, des del realisme fins a l’abstracció (Les senyoretes de Avinyó de Picasso). Cal dir ací que la creació artística no necessàriament porta implícita la idea de bellesa, ja que a voltes s’expressa amb formes lletges i fins a grotesques (Saturn devorant als seus fills de Goya).

Durant la inauguració es servirà vins del país i uns canapès. L’exposició romandrà fins el dia 18 d’octubre.

HORARI:

  • Inauguració: divendres 6 d’octubre 20 h.
  • Dilluns a divendres: de 17 h. a 20 h.
  • Dissabtes: de 10 h. a 13 h.
  • Diumenges i festius: tancat.

Entrada lliure.