Actualidad de Els Poblets

17 septiembre 2017

Presentació Literària – Ventes, hostals i ventorrillos pels camins i carreteres de la Marina Alta

Presentació literària el dia 22 de setembres a les 20h en la Biblioteca Enric Valor, a càrrec de l’autor Fernando Sendra Bañuls (Pego, 1951), ell és doctor en Ciències Químiques per la Universitat d’Alacant, ha estat professor de l’Institut Historiador Chabàs de Dénia i ara ha esdevingut professor jubilat de la Universitat Politècnica de València.

Ventes, hostals i ventorrillos pels camins i carreteres de la Marina Alta

XXXVI Premi 25 d’Abril d’Investigació, Ajuntament de Benissa.

La introducció anirà a càrrec de M. Roser Cabrera (València, 1946), llicenciada en Filosofia i Lletres i Doctora en Filologia Catalana per la Universitat de València i, a més a més, Catedràtica de Francès, és una reconeguda escriptora que ha obtingut nombrosos premis literaris, i ha estat membre fundadora del Seminari de Cultura Popular “Sanchís Guarner” de l’Institut Chabàs.

Presentarà l’acte Salvador Sendra i Gasquet, Alcalde-President de l’Ajuntament dels Poblets.

El llibre ens proposa un recorregut pels camins i carreteres de la Marina Alta per tal de conéixer, ni que siga en un tomb nostàlgic, les ventes, els hostals i els “ventorrillos” que s’hi assentaren. Aquests establiments van proporcionar hostatge, menjar i descans als viatgers. També a les cavalleries que els acompanyaren quan, per necessitat o per gust, trepitjaren la comarca al llarg d’un període temporal relativament curt. Es desvetlaran dades de la venta que hi havia als afores de Mira-rosa entre els segles XVIII i XIX, la situació era idònia perquè era la via que comunicava Mira-rosa amb la Setla i la creuera de camins cap al Verger, Pego i Xàbia.

L’assaig que ens presenta l’autor, Fernando Sendra, ha estat editat per l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert en 2016.