Actualidad de Els Poblets

Els poblets platja
21 marzo 2014

Benvingut als Poblets

logo

Els Poblets és un municipi de la Comunitat Valenciana, situat a la Comarca de la Marina Alta, provincia d’Alacant; més concretament entre Denia i Vergel.

Amb al voltant d’1 km de costa sobre el mediterrani, ens trobem amb la seva platja anomenada l’Almadrava, la qual desemboca al riu Girona.

En la desembocadura del Girona. Foto R.Puig

A la desembocadura del riu Girona. Foto R.Puig

Cono aluvial del rio Girona en el extremo meridional de la playa de la Almadraba. Fuente Wikimapia

Cono al·luvial del riu Girona a l’extrem meridional de la platja de l’Almadraba. Font Wikimapia

 

Amb una gran història a l’esquena, la localitat és testimoni de l’Edat Antiga, doncs es troba sobre el traçat de la Via Augusta, la qual comunicava tota la costa mediterrània d’Hispania. Al jaciment de l’Almadrava s’han trobat diferents habitacles que daten d’aquesta època, com ara tallers, terrisseries, habitacions o dipòsits per argila. Les empremtes de la història ens expliquen també que més tard, cap al segle XVII, va ser lloc de moriscos.

Mapa de las partidas de Les Sorts de la Mar, la Devesa y El Molinell

Mapa de les partides de Les Sorts de la Mar, la Devesa y El Molinell

 

El 25 de novembre de 1991 es va crear per Decret 261/91 del Consell de la Generalitat Valenciana la denominació d’aquest municipi com el coneixem actualment, Els Poblets i com pel que sembla, era anterioment conegut popularment.

Actualment, els pobleters, gentilici que se li associa a la població d’aquesta comarca, compta amb al voltat de 3.350 habitants –dades recollides a data de 2014-, dels quals, al voltant del 55% són de nacionalitat estrangera, principalment de La Unió Europea.

 

demografia

Demografia Els Poblets (2014). Instituto Nacional de Estadística

 

Aquesta gran comarca, amb monuments i llocs d’interès turístics, també compta amb unes festes patronals de gran interès que es celebren en honor del Salvador. Comencen el 28 de juliol amb un novenari que acaba la vigília del 6 d’agost. Durant aquestes festes es realitzen diferents actes lúdics, com ara l’Entrà de la Murta, correfocs, revetlles, partits de pilota valenciana i desfilada de Moros i Cristians, entre altres.

Escudo de Els Poblets

Escut de Els Poblets